laupäev, 21. juuni 2014

Päev 4: akrojooga


Selle nädala ühest huvitavast trennist on siiamaani kirjutamata, kuigi see toimus juba kolmapäeval. Sirli, kellega joogalaagris tutvusin, õpetab nii täiskasvanute-, laste- kui perejoogat, kuid seekord kutus ta meid Peetri kooli hoopis akrojooga tundi.

Akrojooga ühendab endas jooga ja akrobaatika elemente, selles on palju turnimisi, väänamisi ja selles võetakse asendeid, mida võib-olla varem teinudki pole. Harjutusi tehakse koos partneriga ning hoolimata sellest, et need peale vaadates üsna kaelamurdvad välja näevad, ei ole need seda tegelikult. Vähemalt need, mida meie algajate tunnis tegime, mitte. 

Harjutus, millega alustasime, oli kõige lihtsam plank, millega on igaüks ilmselt kokku puutunud. Millega kõik võib-olla tuttavad pole, on kahe- kui kolmekordne plank. Kahekordses pole üldse midagi keerulist, aga isegi kolmekordne on allolijale üllatavalt kerge, eriti kui sellised kärbeskaallased nagu Siki ja Sirli kaks ülemist korrust moodustavad.


Järgmiseks pidin allolijana minema toengpõlvitusse ning teine inimene mulle lihtsalt põlvedega selja peale tulema. Kõlab päris karmilt, eksole - keegi astub oma põlved sulle selga. Aga see pole absoluutselt valus. Siis paneb pealmine inimene käed sulle õlgadele ja tõmbab su lihtsalt õlgadest üles, nii et keha tuleb nii sirgeks kui võimalik. Keha on täiesti võimalik peaaegu püsti ajada ja käed lahti lasta. Ideaalis peaks ka pealmine oma käed lahti laskma. Lendad nagu Titanicu filmis. 


Järgmine harjutus oli juba keerulisem. Selleks, et teine inimene enda pea kohale õigesti rippuma saada, tuleb allolijal oma käed, millega ta allolija jalgu hoiab, sirgeks lükata. Ja see ei ole mitte see, mida mina allaoleval pildil teen. Ma lihtsalt ei jõudnud! Rohkem crossfitti ja kätetrenni tänan! Samas peab ka ülevalolija end kehast julgelt ette tõmbama ja puusa ja tagumikku üles lükkama, sest nii läheb raskust jalgadelt automaatselt vähemaks ja allolija käed peavad vähem tööd tegema. 


Kõige viimane asend oli tapletop ehk laua asend. Allolija läheb lihtsalt lauaasendisse, teine paneb oma käed tema õlgadele, jalad põlvedele ja tuleb samasugusesse lauaasendisse. Lisaks võib veel ühe jala üles ka tõsta. Muidu näeb päris vahva asend välja, aga gravitatsioon avaldab mu tagumikule suurt mõju, nagu pildilt märkan. 


Akrojooga on tõsiselt fun! See ei ole karm jõutrenn, mis higi välja tümbaks või pulsi lakke viiks, kuid jõudu see siiski arendab, rääkimata koordinatsioonist ja tasakaalust. Nalja saab ka kõvasti ja tunni lõpus on kindlasti (veel) parem tuju kui sinna minnes :)

Kommentaare ei ole: