teisipäev, 17. juuni 2014

Joogalaager


Reede õhtul jõudsime läbi väikeste seikluste Pusku turismitallu. Läbi seikluste sellepärast, et mäletasin, nagu oleks me pidanud Sikiga Haapsalus kusagil viie paiku kokku saama, aga kui temast veel ka kell kuus märki polnud, hakkasin helistama. Helistasin lausa kolm korda, aga Siki vastu ei võtnud. Hakkasin juba vaikselt muretsema ja igasugu stsenaariume ette kujutama - ikkagi reede õhtu ja liiklus tihe, mine tea... Õnneks neljanda helistamise peale võttis ta lõpuks vastu ning sain teada, et ta on õnnelikult teel. 

Kohal!
Teised juba istusid ja ootasid meid korralikult, esimeseks trenniks valmis. Saime oma toa kätte, vahetasime kiirelt riided ja läksime tagasi teiste juurde, et tunniga alustada. 

Siin me joogatasime
Enne algust said kõik veel võimaluse ennast teistele tutvustada ja rääkida, kuidas nad joogaga tegelema juhtusid. Minu lugu algas tänu heale sõbrannale Marale, kes ise joogatreeneriks õppis ja mu oma proovitundi kutsus

Esimene Vinyasa trenn oli hea nagu ikka: piisavalt raske, aga korraliku lõpuvenitusega. Hea algus oli tehtud.


Samaks päevaks polnud rohkem trenne muidugi plaanis. Sõime kerge õhtusöögi, kes tahtis jõi veini - jaaa, tasub uskuda küll, joogasõbrad ei ole karsklastest übermahedad lillelapsed, vaid tarbivad ka kraadiga jooke ega jahu ainul vikerkaartest ja liblikatest. Mina võtsin siiski alkovabalt ja pugesin kusagil kella 1 paiku põhku. Osa seltskonnast oli lausa kella kolmeni tiksunud.

Järgmisel hommikul pärast esimest trenni ja päikesetervitusi tuli meile rääkima kosmeetik Siret (perekonnanime ei tea), teemaks näolihaste treening. Saime teada, et lisaks sellele - ja vahest lausa selle asemel - et kosmeetiku juures hoolduses käia ja pidevalt maskitada ja kreemitada, tasuks hoopis näolihaseid treenida. 

Kõigepealt saime kõik oma näokesed Academie kooriva kreemi peale kanda ja näo ära puhastada. Need olid tõesti väga head vahendid. Siis tutvustas Siret veidi näo anatoomiat ja järgmiseks läks trenniks. Siret rääkis, et nägu on nagu muugi keha - et lihased kenad ja trimmis oleks, on vaja neid treenida. Igasuguseid ilusaid ja vähemilusaid grimasse sai tehtud. Lisaks treeningule tuli lihaseid lõpuks ka venitada ja lõdvestada. 

Kui tunni lõpuks keegi küsis, kui palju neid harjutusi päevas tegema peaks, saime teada, et paar tundi!! Okei, saan aru, et selleks, et kortse ennetada ja 80-aastaselt 40 välja näha, tasub neid lihaseid punnitada küll, aga nii palju aega ei venitaks ma kuidagi välja. Kosmeetik ise oli muidugi ise heaks tunnistuseks sellest, et näolihaste treening on igati kasulik, sest ta nägi välja ehk 32, kuigi tegelikult oli 38. Aga ma arvan siiski, et nii aktiivset näotreenijat minust ei saa. 

Pärast seda oli meil natuke vaba aega, mille igaüks oma äranägemise järgi ära kasutas. Meie Siki, Sirli ja Helinaga läksime väikesele jalutuskäigule, sel ajal kui suur osa seltskonnast Haapsalus käis. Meie ei viitsinud. Laisad.

Teise päeva parim osa oli aga Sirli lastejooga tund. Sirli käis Bulgaarias seda õppimas ja tegi meile nüüd näidistunni. Lastejooga oli väga fun - hoopis mängulisem kui täiskasvanute oma, loomulikult.


Lisaks tegime erinevaid akrojooga elemente. Akrojooga on joogastiil, mida tehakse palju paaris - ronitakse üksteisele kätele ja, selga, tehakse püramiide, jne. Nagu nimi ütleb, on selles palju akrobaatikaelemente. Kahju, et mul telefoni all kaasas polnud, et pilte teha - tõeliselt ägedaid asju tegime! Aga siin mõned näited akrojooga asenditest.




Etteruttavalt ütlen, et homme läheme Sikiga päris akrojooga trenni! Loodan, et meil mõned asendid välja ka tulevad, ja et saan ka mõned pildid teha. 

Õhtul oli mõnus saun, bassein ja päikeseloojang. Mis sa veel oskad tahta. 



Magasin nagu lapsuke. Midagi hämmastavat juhtus - järgmisel hommikul ärkasin kell 7, aga jäin uuesti magama ja kell 9.30 pidi Siki mu üles äratama. Usute või mitte, aga supermagaja Siki pidi maailma kõige varasema kuke üles ajama. Milline rõõm! Nii puhanud tunne!!!

Pühapäeval oli meil võimalus teha esimene õuetrenn - seni oli ilm päris õudne olnud, kogu aeg vihma sadanud ja tuul kõvasti puhunud, aga nüüd oli lõpuks päike väljas. Kuigi pildil on kõik kügelejate nägudega, tuli päike tegelikult peagi välja ja lõpuks läks nii mõnusalt soojaks, et saime teha tõelisi päikesetervitusi teha. 


Ja läbi saigi. Koju Tallinnasse jõudes oli ilm nii ilus, et ma lausa pidin jooksma minema. Ilus punkt nädalavahetusele. 

Kommentaare ei ole: