teisipäev, 30. juuni 2015

Pidu San Fancisco tänavatel

Reede oli Ameerika ajaloos suur päev, nagu ilmselt teate: siin legaliseeriti kõikides osariikides geiabielud.

Inimeste rõõm vähemalt siinkandis on meeletu. Kohe kui uudis välja öeldi, täitusid San Francisco tänavad pidutsevate inimestega, vikerkaarevärvilisi lippe oli tänavail veel rohkem kui muidu ning kuuldavasti olid esimesed geipaarid juba samal päeval innavalitsusse tormanud, et oma kooselu abiellumisega kinnitada. Aga kuigi otsus on tehtud, siis päriselt abielluda veel ei saa.

Instagram oli täis vikerkaarevärvilisi südameid tekstiga Love Wins ning Valge Maja postitas oma Instasse pildi, kus Valgest Majast oli saanud hoopis vikerkaarevärviline maja.

Igati õige ja väga oodatud otsus. Elame ise ja laseme teistel ka elada. Ma küll ei usu, et selle blogi lugejate hulgas keegi midagi sellist arvab, aga kui kellelgi ikkagi suur hirm peaks tekkima, et maailm ühe hoobiga ära homostub, siis tasub rahulikult võtta. Mitte midagi ei juhtu, lapsed ei hakka "väärate" eeskujude pärast homsest peale geideks ja inimsoo mittejätkumise pärast ei tasu kindlasti muret tunda.

Paraku pole mitte kõik seda meelt, et geiabielud legaliseerima peaks. Mu sõbranna Mara postitas Facebooki koleda video. Geiabielude vastased olid Berkeleysse üles riputanud plakati, kus oma arvamust avaldasid. Mara läks ja rebis selle lihtsalt maha, mispeale plakati tegijad talle käsipidi kallale tahtsid minna. Mehed kusjuures. Keegi just ei löönud, aga tõukamist ja nügimist oli küll. Mara pani kõvasti vastu ja ähvardas politsei kutsuda. Kõik läks siiski hästi. Kõva naine!

Pühapäeval oli siin iga-aastane geiparaad. Ausalt öeldes arvasime, et paraad on laupäeval ning läksime enda arust seda vaatama. Üks tänav oli kinni pandud, müüdi igasugust vikerkaarevärvist kraami, oli palju erinevate kirjadega plakateid, tantsušõusid ja suur lava.


Põnevad küünlad :D

Pidustused toimusid linnavalitsuse ees, kus ka meie abiellusime






Kõik oli väga vahva, aga paraad ei alanud ega alanud. Siis tui välja, et laupäeval oli lihtsalt nii-öelda festivali soojendus, aga paraad ise oli alles pühapäeval.

Veel näiteid pidustustest:



Mõtlesime mis oma päevaga pihta hakata, kui kord juba välja olime tulnud. Läksime Treasure Islandile, SF külje alla ehitatud tehissaarele, kus pidi kirbuturg olema.





Mõnus päev oli, päike oli väljas (ja koju jõudes avastasin, et kael on tulipunaseks põlenud!), turg päris suur ja lahedat kraami täis. Midagi ei ostnud, aga ühe Soome paariga sattusin lobisema. Tore on oma kontinendi inimesi näha!




Treasure Islandist üle lahe ongi San Francisco.  




Pärast kolasime veel veidi San Franciscos ringi.


Leidsime ühe välijõusaali, kus veidi ringi turnisime, et päev päris trennita ei jääks.



Pühapäeval oli äratus juba 4.45, et järgmise päeva triatloniks valmis olla. Sellest hiljem!

Kommentaare ei ole: