teisipäev, 13. mai 2014

SEB kevadjooks tribüünilt ja toor-šokolaadikook

Nagu juba öeldud, siis SEB Kevadjooks jäi mul seekord jooksmata. Hetkeks oli natuke kurb, aga siis otsustasin, et teen ise ühe korraliku pika jooksu. Kokku 20 km Otepää mägistel teedel - võis endaga rahule jääda küll. 

Duši all käidud, lilled ja kingitus emale üle antud, läksime siiski Tehvandile starti vaatama. 



Harjumatu oli tribüünil olla, nagu vale koht...

Ilm oli ebatavaliselt pilvine. Niipalju kui mina mäletan, on selle jooksu ajal väljas alati soe ja päikeseline. 

Rajale läks nii jooksjaid kui kepikõndijaid. Ise küll kahtlen, kas ma nii pikalt kõndida viitsiks - päris üksi ilmselt küll mitte. Hea seltskonnaga võib-olla küll!



Koju jõudes oli koogiaeg! Kuna püsin ikka endiselt Paleolainel, siis pidi ka kook sellele menüüle vastav olema. 100 protsenti see ei õnnestunud, sest ma ei kasutanud toorkakaod, vaid tavalist mõru kakaod. Kõiges ei saa ja pole vajagi näpuga järge ajada - kindlasti oli see kook palju rohkem Paleo kui mõni muu kook.

Retsepti sain siit. Koogiteo tegi lihtsaks see, et midagi ei olnud vaja küpsetada - tuli ainult põhi kokku vajutada, kattematerjalid kuumutada ning põhjale valada ning kogu värk külmkappi pista. 

Šokolaadi-toorkook
Põhja jaoks läks vaja: 

100 g mandleid
100 g mõru kakaod
100 ml agaavisiirupit (originaalretseptis vahtrasiirup)
3 sl kookosõli 
ühe apelsini riivitud koor

Purustasin köögikombainis mandlid, segasin juurde muud koostisained ja vajutasin koogivormi põhja. 

Katte jaoks läks vaja: 
100 g mõru kakaod
200 ml agaavisiirupit (originaalretseptis vahtrasiirup)
60 ml kookosõli

Soojendasin kookosõli ja siirupit veevannis (liiga kuumaks ei tohi lasta!), segasin juurde kakaopulbri. Kate põhjale, kook külmkappi ja hommiku ootama!

Eriti oluline: katte kauss tuleb kindlasti puhtaks limpsida. Ja kausi põhja võiks ikka natuke šokolaadikreemi alles jätta, et oleks rohkem, mida limpsida. Kuna mandleid ka veel üle on, siis tuleb need ka kausipõhja visata ja koos šokolaadikattega ära süüa. See on kohustuslik osa koogitegemisest, muidu ei tule õige!

Kaunistuseks läksid pärast veel mõned sügavkülmahärmas vaarikad. 


Kindlasti võtan selle koogi uuesti tegemisele!





Kommentaare ei ole: