kolmapäev, 6. november 2013

Kõrvitsahooaeg

Kõrvitsahooaeg on käes! 

Meenutan siin härdalt aastatagust aega, mil Halloweeni ajal Berkeleys olin. Meelde jäi üks supertore matk, mil käisime Pacificot avastamas ning lisaks mitmetel kõrvitsaturgudel ja -istandustes. Kõrvitsad olid igal pool, ka tänavatel, neist tehti igasuguseid toite, jooke ja teab veel mida. Pumpkin pie ehk magus kõrvitsapirukas on kohustuslik tänupüha hitt, lisaks sai söödud kõrvitsapannkooke ja joodud kõrvitsa cafe lattet. 





Loomulikult ei jäänud tegemata ka Halloweeni hirmutised. Siin räägin sellest, kuidas ma oma esimese kõrvitsakoletise valmis tegin. Oh nostalgiat!



Aga kõrvitsad vaatavad vastu ka Eesti poeriiulitelt. Niisiis võtsingi eile ette ühe kõrvitsasupi tegemise. Retsept on Supiraamatust. Vaja läks

1,5 kg kõrvitsat
1 sibul
õli
6 dl puljongit
piima
muskaatpähklit
soola ja pipart
kõrvitsaseemneid pinnale



Poolitasin ja tükeldasin kõrvitsa. 



Kuumutasin tükeldatud sibulat ja kõrvitsat natukeses õlis, siis panin puljongiga keema. 



Keetsin 30 minutut, kurnasin, püreerisin ning panin piimaga koos veel hetkeks pliidile tagasi. Maitseained sisse ja valmis! Nii hea, kerge ja tervislik.



Kuna mu ema arvas, et lihavabalt ikka ei lähe, panime peale ka paar peekoniriba, tükkideks lõigatuna. 

Pool kõrvitsast jäi veel alles. Peab välja mõtlema, mida tarka sellega pihta hakata! 

Kommentaare ei ole: