teisipäev, 23. juuli 2013

Tuld kõhulihastele!

Laupäeval saime kokku Ragnari võistkonnaga, et joosta mõned miilid ning ühisel hommikusöögil nädalavahetuse plaan täpsemalt läbi arutada. Leppisime kokku, kes mis vahetust jookseb, mida kaasa võtab, autod organiseerib jne. Kõik tundusid väga toredad inimesed olevat, nii et tõotab tulla lahe reis!

Täna aga kirjutan natuke jõusaalitrennist. Selles osas on mul palju arenguruumi. Tihtipeale on lihtsam lihtsalt tossud jalga visata ja jooksutrenn ära teha, selle asemel et jõusaali vändata, mis mu kodust pealegi päris kaugel on. 

Jõusaalis keskendun aga peamiselt kõhu- ja seljalihastele, sest istun palju ning ikka ja jälle tahab selg küüru ka kõht ette punni vajuda. Ehk aitavad tugevamad korsetilihased seda vältida. Lisaks... nojah, mis siin varjata, sagedased väljassöömised ja muu kaootiline elu pluss igasugused näksimised on mu taljele juba jälge jätmas. Ning olen seda tüüpi, kellel kilod eelkõige keskkohale kogunevad. Niisiis, taljele tuld!

Korsetilihaste treenimisel on mu lemmikvahenditeks saanud fitnessipall ja bosupall

bosu

Rohkem polegi üheks korralikuks kõhulihaste trenniks vaja. Eelmise nädala kõhulihastetrenni plaan oli järgmine: 

Fitnessipall:
Jalgade “rullimine” 15x
Palli vahetus õhus 15x
Istessetõusud 30x

Bosupall:
“Mägironija” 30x
Twistid 15x
Kükist üleshüpped 15x

Tee seeria läbi vähemalt kolm korda.

Harjutusi tegin nii:

Fitnesspall
1. Jalgade "rullimine" ja sirutamine
Tõsta jalad pallile ning "rulli" põlved rinnale nii lähedale kui võimalik. "Rulli" jalad tagasi algasendisse. Lõpeta kätekõverdusega. 

Allikas

2. Palli vahetus õhus
Aseta käed üle pea, pall käte vahel. Tõsta käed ja jalad üles kokku nii kaugele, et saad palli jaladega kinni haarata. Tõsta käed ja jalad jälle nii kõrgele kokku, et saad uuesti palli käte vahele. 
Allikas

3. Istessetõusud fitnesspallil
Allikas
Bosupall

4. Mägironija
Keera bosupall über nii, et kumer pool on vastu maad.  Haara kätega palli äärtest ning hoia keha sirges asendis. Seejärel tõmba jalgu kordamööda nii ette ja vastu rinda kui võimalik. Võid tõsta jalgu ka küljele, et anda küljelihastele tööd.
Allikas

5. Twistid
Istu bosupallil. Võta topispall või kangiketas ning seda käte vahel hoides keera ülakeha nii kaugele taha vasakule kui saad. Korda sama paremale. 
Allikas

6. Viiamaseks mu lemmik - kükist üleshüpped!
Keera bosupall ümber ning hoia sirgete kätege selle servadest. Hüppa jalad taha. Tee kätekõverdus, hüppa jalad tagasi ette ning hüppa üles, tõstes bosupalli üles pea kohale. 
Allikas

Netist leiab sadu ja sadu harjutusi, mida nende kahe vahendiga teha. Tasub katsetada!

Kommentaare ei ole: