pühapäev, 2. juuni 2013

Unest

Tere taas! 

Kõigepealt neljapäevasest ja reedesest trennist: neljapäeval käisin nagu tavaks saamas, hommikujoogas. Ülikooli spordiklubis on joogatundide valik päris lai, kuid mitte kõik tunnid pole ühtmoodi head. Neljapäevane trenn on aga väga mõnus ning püüan sinna alati jõuda. 

Allikas

Reedel käisin nädala kolmandas spinnis!
Jah, päris palju spinningut, eks. Aga mis teha, kui joosta ei saa, midagi aeroobset tahaks ju ikka teha. Ning mulle meeldib, kuidas spinning sunnib mind endast maksimumi võtma ning kuidas pärast on tunne, et on ikka kõvasti pingutatud, mitte niisama natuke ringi longitud. 

Tegelikult olin eile, reedel, päris väsinud. Oma viga, sest läksin magama alles kell 2 öösel ning ärkasin kell 8. Mõned kuud tagasi oleks kuus tundi und suurepärane olnud! Nüüd aga, kui oma une taas üles olen leidnud, tunnen selgelt, et kuus tundi on minu jaoks vähe. On raske ettegi kujutada, kuidas sellises unevaeguses üldse hakkama sain. Nüüd magan nagu allolev tegelane.

Allikas
On pikem lugu, kuidas ma unetusest võitu sain, ning sellest kirjutan ka eraldi postituse. Seniks panen kirja olulisimad märksõnad, mis mind aitasid.

- Orgaanilise toidu tarbimine. Varem ei uskunud ma, et kõik need lisaained nii kahjulikud on, vaatasin neist lihtsalt mööda. Pakenditel peatus silm pigem kalorimääral kui toitainete loetelul. Nüüd moodustab minu toiduainetest 90% orgaaniline toit. Välja süües pole seda siiski alati võimalik jälgida, kuid vähemalt püüdlen sinnapoole. Lisaks üritan süüa nii palju kui võimalik toorest, töötlemata toitu.

- Kofeiini väljajätmine oma menüüst. Täielikult. 100%. Niin on see olnud nüüdseks umbes kolm ja pool kuud. See on võimalik! Ka teed juues vaatan kindasti, et see ei sisaldaks kofeiini. 

Allikas

- Päikese käes olemine, nii palju kui võimalik. Ma ei teadnud, et ilm võib nii palju elu mõjutada. Nüüd tean. Kahjuks ei saa seda ise valida ning saan head ilma nautida niikaua kui siinpool ookeani elan. Tagasitulek saab raske olema...
- Tegelemine sellega, mis tõeliselt meeldib. Kui su töö ei meeldi sulle, on rahulolematus kogu aeg su peas, nii päeval kui öösel. Leia, mis sulle tõesti meeldib, võta julgus kokku ja tee muudatus. 

- Ole inimestega, kelle seltsis sul on hea. Kui sind vaevab suhe, milles oled, tekitab see stressi. Jälle - võta julgus kokku ning astu samm nagetiivseid emtsioone tekitava suhte lõpetamiseks. 

- Naera ja tunne elust rõõmu. 

Võib-olla kõlavad kolm viimast nõuannet klišeena, kuid neid tasub tõsiselt võtta. Nagu näha, puudutavad nad kõik suuremal või vähemal määral emotsinaalset seisundit. Nüüd tean, et enne jätsin oma tunded hooletusse - treenisin palju, kuid lootsin, et saan ebameeldiva töö ja mitterahuldava suhte rohke trenni alla ära peita. 

Lisaks sellele, et õigete inimeste ning sobiva tööga tegelemine teeb sinust lihtsalt õnnelikuma, aitab see kaasa ka magusama une ning puhanud ja värske keha ja vaimu saavutamisele. Järele proovitud, töötab.

Kommentaare ei ole: