Sellise nimega oli kunagi mäletamist mööda üks Raadio kahe muusikasaade. Kas oli? Mingi edetablisaade igaljuhul.
Aga mina ei kirjuta praegu muusikahittidest, vaid nendest, mida olen sel nädalal köögis korda saatnud. Nädala magusahitt on siin: suhkruvabad kookoseküpsised. Või siis, kui päris täpne olla, siis lisasuhkruta küpsised. Ainuke suhkruallikas, mida selles retseptis kasutasin, olid datlid.
Kasutasin (kõiki kuivi aineid enamvähem umbes, nii et segades mõnus mass saaks):
2 muna
pool tassi kookosõli
pool tassi kookoshelbeid
tassitäis kookosjahu
pool tassi nisujahu
teelusikatäis küpsetuspulbrit
peotäis purustatud Kreeka pähkleid
peotäis kuivatatud jõhvikaid
3 suurt datlit
Segasin kokku jahud ja küpsetuspulbri. Blenderdasin munad datlitega, lisasin juurde kookosõli ja küpsetuspulbri-jahusegu. Tahtsin, et pähklitükid ja jõhvikad ikka tunda oleks, seega segasin need juurde käsitsi, mitte blenderiga.
Tegin pätsikesed ja viskasin 200 kraadi juures 15 minutiks ahju.
Välja tulles nägid välja sellised:
Üldse see kookosekraam on jube hea - natuke magus, aga mitte suhkrumagus. Ja kookosjahu pakub muidugi võimaluse kokata gluteenivabalt (minu retseptis oli küll natuke nisujahu, aga põhimõtteliselt võib selle ka välja jätta).
Kiidan kokka! Kes see ikka koera saba.... aga no tõesti said head.
Aga mina ei kirjuta praegu muusikahittidest, vaid nendest, mida olen sel nädalal köögis korda saatnud. Nädala magusahitt on siin: suhkruvabad kookoseküpsised. Või siis, kui päris täpne olla, siis lisasuhkruta küpsised. Ainuke suhkruallikas, mida selles retseptis kasutasin, olid datlid.
Kasutasin (kõiki kuivi aineid enamvähem umbes, nii et segades mõnus mass saaks):
2 muna
pool tassi kookosõli
pool tassi kookoshelbeid
tassitäis kookosjahu
pool tassi nisujahu
teelusikatäis küpsetuspulbrit
peotäis purustatud Kreeka pähkleid
peotäis kuivatatud jõhvikaid
3 suurt datlit
Segasin kokku jahud ja küpsetuspulbri. Blenderdasin munad datlitega, lisasin juurde kookosõli ja küpsetuspulbri-jahusegu. Tahtsin, et pähklitükid ja jõhvikad ikka tunda oleks, seega segasin need juurde käsitsi, mitte blenderiga.
Tegin pätsikesed ja viskasin 200 kraadi juures 15 minutiks ahju.
Välja tulles nägid välja sellised:
Kookosõli on väga mõnus vaheldus margariinile või võile. Purgis on see tahke, aga pool minutit soojendamist ning õli nagu õli ikka.
Üldse see kookosekraam on jube hea - natuke magus, aga mitte suhkrumagus. Ja kookosjahu pakub muidugi võimaluse kokata gluteenivabalt (minu retseptis oli küll natuke nisujahu, aga põhimõtteliselt võib selle ka välja jätta).
Kiidan kokka! Kes see ikka koera saba.... aga no tõesti said head.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar