reede, 24. mai 2013

Seelikus jooksma?

Kõigepealt eilsest trennist: jooksin aeglaselt 1.15 ning arvatavalt umbes 12-13 kilomeetrit Berkeley sadamas. Jooksma minekuks oli ka motivatsioon: uue trenniriietuse testimine.

Berkeley paadisadam

Udune San Francisco

Tunnistan, jooks polnud just lendav. Ei tea, kas pole veel nädalavahetuse poolmaratonist ära taastunud või milles asi, kuid jalad olid kummaliselt rasked. Eilset puhkepärva arvestades oleks värskemat olemist oodanud. Täna hommikul ei tulnud kardio- või raske jõutrenn isegi mõttese, vaid tundsin, et trenn, mida ma praegu vajan, on jooga. Tegime palju venitusi ja väänamisi, ning mu jalad, õlad ja ülaselg ainult rõõmustasid selle üle. Ning vaim samuti. 

Siin ringi liikudes olen märnagud, et nii mõnedki naised jooksevad spetsiaalsetes jooksuseelikutes. Esmane mõte sellest tundub võib-olla kummaline, kuid teisalt, kui seelikus võib tennist mängida, siis miks mitte joosta?

Viimastel aastatel olen kasutanud jooksmiseks laiemaid jooksupükse, mitte enam liibukaid, nagu vanasti. Laiemate pükste kasuks olen otsustanud eelkõige sellepärast, et need on "hingavamad": kuuma ilmaga ei kleepu nad keha külge. Seega pole ka iga higinõre silmale nähtav, nagu see on tavaliste jooksuliibukatega, eriti kui need pole mitte mustad, vaid värvilised. 

Niisiis suundusin eile kaubandusse, et vaadata, mida jooksuseelikuturul saada on. Sobiva hinnaga seeliku leidsin Old Navyst. Ning loomulikult pidin selle ka kohe ära proovima. 



Muljeid? 

Jooksuseelikul on lühikesed liibukad sisse õmmeldud.



Seega on tunne sarnane nagu liibukatega joostes - nad on tihedalt vastu keha. Lühemal distantsil ja jahedama ilmaga pole see ilmselt nii suur probleem. Pigem vastupidi, ilmselt on kombinatsioon püksid-seelik isegi veidi soojem. Kuid kuuma ilmaga eelistaksin ilmselt laiemaid pükse, mis lasevad õhul vabamalt liikuda.

Positiivne on ka see, et higinired pole nii hästi näha nagu tavaliste liibuvate pükstega. Lisaks uus ja huvitav väljangemine. Olgem ausad, kes meist siis ei taha jooksurajal kena välja näha! Milleks siis muidu tossud aina värvilsemaks ja topid neoonsemaks muutuvad. 

Kokkuvõttes tegelikut suurt erinevust jooksupükste ning -seeliku vahel pole. Küsimus on pigem uues ja huvitavamas väljanägemises kui selles, kuidas nad su jooksu mõjutavad. 



Kommentaare ei ole: