teisipäev, 15. september 2015

Update

Tere!

Vabandage mu kuuvarjutuse sagedusega postitusi.

Muud pole enda kaitseks muud öelda, kui et blogimine võtab päris palju aega - iga kord vähemalt tunni. Seetõttu pole ka jõudnud / viitsinud / aega võtnud korrapäraselt blogida. Ei julge ka edaspidiseks suurt regulaarsust lubada. Aga hoogu annaks kindlasti juurde see, kui teie, head lugejad, rohkem oma sõna sekka ütleksite :)

Panen meie vahepealse elu mõne lausega kirja:

1) Minu hambaarstitrauma. Vaesusin mitmete tuhandete dollarite võrra, kui selgus, et mu hammas vajab juureravi ja uut krooni. Nüüd on ravi tehtud ja tunne jälle hea.

2) Paar nädalat pärast hambateemat hakkas H-l hammas valutama. Täpselt sama koht, sama hammas, sarnane valu. Käik arsti juurde selgitas, et tema täpselt sama hammas vajab täpselt sama ravi täpselt sama suure summa eest.

Algul ajas nutma, pärast ajuvabalt irvitama. Irooniline.

3) Tegin soome keele kursuse valmis. Kindlasti olete juba FB-s mu postitusi märganud. Kui teate meditsiinitöötajat, kes vajab intervjuuks valmistumisel abi, suunake ta siia: http://confidoservices.ee/tag/english/

See kursus võttis kuu aja jooksul kõik mu päevad. Aga nüüd oskan vähemalt videoid teha ja kaamerasse rääkida.

4) Käisime telkimas. Tahoe järve lähedal, 8-liikmelise seltskonnaga. Nii tore oli. Päeval matkasime, varahommikul käisime ujumas, õhtul jõime veini ja öösel külmusime oma telkides poolsurnuks.
Kuna tegemist on väga kõrge kohaga (6000 jalga üle merepinna), siis oli kogu aeg pohmelli tunne, ka viimasel päeval, millele eelneval õhtul ma veini ei joonud. Kasutu, oleks võinud samahästi juua.

5) Meil on kohutavad tarakanid. Ausalt, me pole räpased, peseme nii ennast kui oma nõusid ja põrandaid ja teab mida, aga need rõvedused ei taha meie elamisest lahkuda. Kui teil on ideid, andke teada. Äsja tellisime supermürgi, mis peaks neile loomadele vee peale tõmbama, aga elame-näeme.

6) Jõulud veedame sel aastal Hawaiil.

7) Kuulake nüüd: nädalavahetusel tuli mulle TÖÖLUBA!!!

Avan ümbriku ja... loal on vale nimi: minu vana perekonnanimi. 

Avan paanikaosakonna. Netis surfides selgub, et kui loal on vale info, tuleb see tagasi saata, tasu maksta ja uut oodata. Kui kaua? Keegi ei tea.

Lähen San Francicosse immigrantide büroosse kohale ja küsin, kas tõesti muudmoodi ei saa.
HEAD UUDISED: saab küll. Sain teada, et isegi kui loal on vana nimi, jääks uuel, praeguse nimega kaardil number siiski samaks. Juhuks, kui keegi mind nüüd palgata soovib, siis pean esitama lihtsalt kaardile lisaks oma abielutunnistuse ja JOKK.

Ei suuda uskuda, et siin riigis midagi nii kergelt võiks käia.

Nii et mul on nüüd tööluba! Teosamm edasi, sest nüüd saan vähemasti midagi otsima hakata.