pühapäev, 18. mai 2014

Maijooks ja Helena 8. sünnipäev

Tervitus-tervitus!

Tänane hommik algas isegi natuke liiga vara. Silmad olid lahti juba enne kuut. Ei oska inimene magada, ei oska. 

Aga hommik oli ilus! Käisin väikesel jalutuskäigul.


Ja siis tegin ühe imehea smuuti. Vist üldse kõige parema, mida ma kunagi teinud olen. 

Blenderisse läks 
üks banaan 
paar lusikatäit küpsetatud kõrvitsat (jah, just!)
paar tükki külmutatud spinatit
kaks supilusikatäit šokolaadimaitselist proteiinipulbrit
jääkuubikud
natuke kaneeli


See oli tõesti nii nii hea. Pean edaspidi ka hakkama smuutit jääkuubikutega tegema. See oli nagu natuke pehmekssulanud jäätis. Täna poodi uue kõrvitsa järele, et homme korrata saaks.

Eile jooksime Maijooksu
Hea, et emaga minu juurest piisavalt vara välja läksime, sest Lauluväljakule viivad bussid oli nii täis, et olime selles nagu kilud karbis kokku surutud ja mõnest peatusest ei saanud vist ükski inimene peale. Kohale jõudes oli tükk tegemist, et Kerli ja tema pere üles leida, sest rahvast oli seal tõesti meeletult. Pärast pikki otsinguid siiski õnnestus. 


Kiire ühispilt ja siis hõigatigi välja 7-aastaste tüdrukute jooksud. Oliver oli oma jooksu juba teinud. Ruttasime Helenaga stardipaika. Ka lapsi oli tohutult palju - neid lasti rajale 25 kaupa ning Helena sai vist viiendasse jooksu. Pärast tema jooksu oli veel paar jooksu, ja see oli ju vaid üks vanuserühmadest.  

Vapper finišeerija
Siis oligi aeg minul starti minna. Stardikoridor oli juba rahvast korralikult täis, MyFitnessi treenerid tegid jooksjatega ühissoojendust ning kell 13 antigi stardipauk. 



Jooks oli suhteliselt kerge, maastik on ju tasane ning distants vaid 7 kilomeetrit. Loomulikult võib ka seda maad nii joosta, et see tundub raskem kui 15 km, aga üldiselt on Maijooks minu arvates rohkem ilma ja fiilingu nautimise üritus. 

Hoolimata suurest rahvamassist sai ennast raja äärde hoides vajadusel teistest päris hästi mööda joosta. Aeg läks kiirelt, rajal oli paar bändi, puhkpilliorkester, tantsutüdrukud, nii et jooksjatele ka natuke meelelahutust. 



Ise arvasin, et jooksen nii 40 minutit. Finišisse jõudes ja kella kinni lüües näitas see aga 33 minutit ja natuke peale. Keskmiseks kiiruseks tuli seega 4:55. Not bad. Kokku lõpetas 3312 jooksjat. 

Joostud!
Siis kiirustasin koju, et õhtuseks Helena sünnipäevaks ennast korda teha. Ülejäänud päev mööduski grillides, tšillides, jooksumuljeid rääkides. Ema ja õde käisid kepikõnnil, nii et meie seltskonnast lausa viis olid täna sporti teinud!

Olime NEED küll ära teeninud. Minule vahuvein, sünnipäevalapsele... vesi. Aga vähemalt maasikaga. 



Ning siis küünlapuhumine!


Nagu näete, oli keegi ilmselt juba kärsituks muutunud ja koogi kallal käinud. Kaua sa ikka ootad, eks. Kahtlustan seda ausa näoga noormeest. 


Üks vaba päev on veel ees ja see peaks tulema sama päikeseline nagu eile. Tundke rõõmu!

Kommentaare ei ole: