esmaspäev, 7. aprill 2014

Tõbine

Laupäeval Helsingis palja peaga ringiekseldes hakkas päris külm ning ausalt öeldes kartsingi, et nüüd võib jamaks minna. Võib-olla aitas kaasa ka reisist ja meeletult pikkadest ülevalistutud tundidest tingitud väsimus, aga eile hommikul hakkas kerge peavaluga pihta - ja nagu mu ema ütleb, on mul väiksest peale kõik haigused peavaluga alanud.

Nüüd siis ongi selline nohu platsis, mida pole ammu näinud. Vett jookseb nagu kraanist. Öösel oli nii külm, et pidin teise paksu teki peale võtma. Magamisest suurt midagi ei tulnud.

Ja ma veel nii ootasin trenniminekut! Nüüd on paariks päevaks kriips peal. Aga peab asja positiivse külje pealt vaatama, hea, et reisi ajal haigeks ei jäänud. Oleks päris nüri olnud New Yorgis toas istuda.

Lürbingi nüüd Theraflud (jube vastiku maitsega!!), löristan nina ja närin C-vitamiini peale.



Aga päeval tegin jube head suppi. Retsept on pärit viimasest Tervis Plussist ja peaks übertervislik ning puhastav olema. Ma ei tea, kas puhastas või ei, aga hästi maitsev oli küll.

Päikseline supp 

Vaja läheb: 
1 sl kookosõli
pool peeneks hakitud sibulat
1 purustatud küüslauguküüs
1 hakitud porgand
1 suur tükeldatud maguskartul
1 sl riivitud ingverijuurt
aedviljapuljongit
1/2 viilutatud paprikat
75 ml kookospiima

Kuumutasin pannil õli, praadisin sibula ja küüslaugu kergelt läbi. Lisasin porgandi ja maguskartuli, ingveri ja puljongi. Panin kaane peale ja lasin pehmeks haududa. Lõpuks lisasin kookospiima ja püreestasin ära.



Just kookosrasv ja -piim annavad sellele supile selle õige maitse! Peale raputasin veel päevalilleseemneid ja superhea lõuna oligi valmis!

Nüüd veel päeva viimane Theraflu. Öökk. Isegi paljas küüslauk on parem. 

Kommentaare ei ole: