neljapäev, 16. jaanuar 2014

Lumerõõmud

Eile oli ilm niivõrd kaunis, et lihtsalt tuli end töölaua tagant keset päeva, kui veel valge oli, välja ajada, et mõned kilomeetrid joosta. Seda enam, et eelmisel päeval polnud ma jalga toast üldse välja tõstnud. Hetkel on jälle veidi kiiremad ajad ja olin kogu päevaks töölaua taha aheldatud. 



Eilegi tahtsin teha tõhusa trenni, mis liiga palju aega ei võtaks. Esialgu mõtlesin, et jooksen pool tundi suhteliselt kiires tempos. Jooks aga kulges üllatavalt hästi ning poolest tunnist sai 40 minutit ja sellest lõpuks 51 ning kilomeetreid 8.5. Viimasel ajal on õues jooksud kuidagi vaevalised olnud, kuid eile oli tunne, et ikka veel on vara lõpetada. Aga doktoritöö üks osa, mis tuli eile juhendajale ära saata, ei oodanud, niisiis pidi asjad tähtsuse järjekorda panema.

Kutsub ju õue!
Täna sain esimest korda sel talvel - ja õieti ju üle kahe aasta - suusad alla! Käisin ühe meediaprojektiga (millest hetkel veel täpsemalt kirjutada ei saa) seoses suusatrennis. Kuigi Pirital rajad veel ametlikult lahti pole, oli staadionil juba piisavalt lund, et tehnikatrenni teha. 

Treener Ave Ojasoon õpetas meile uisutehnikat, tasakaalu hoidmist ja libistamist. Tasakaaluga on mul tõesti raskusi. Vähemalt suuskadel küll. Jala tõukamine ja libistamine nii, et keha raskus kogu aeg õiges kohas püsiks, ei ole üldse lihtne asi! 

Tehnikatund lõppes lühikese, kuid intensiivse kätetrenniga: harjutasime kummilintide abil kätetööd vahelduv- ja paaristõukes. Pealtnäha kerge asi, aga kui minut aega järjest täiega pähe anda, võtab õlad ikka mõnusalt läbi. 

Kuigi väljas polnud teab mis külm, väidetavalt viis-kuus kraadi, jõudsid mu käed-jalad loomulikult täielikult ära jäätuda. Teistel polnud häda midagi. Tõesti, mis mul viga on? Isegi kui tahaksin osaleda mõnel suusavõistlusel, kasvõi Tartu maratonil lühikesel distantsil, siis jääb see tegemata puhtalt sellepärast, et ei tea ju, milline ilm on. Juba miinus kümnega olen nagu jääpurikas, vastik on olla ja tuju paha. 

Koju tulles soojenesin kuuma vanni ja tee abil üles. Mõnus!

Sportlikku neljapäeva!

Kommentaare ei ole: