laupäev, 28. september 2013

Synrgy 360

Sel nädalal tegin endale lõpuks spordiklubi liikmekaardi. Valituks osutus ikkagi MyFitness - seda eelkõige asukoha pärast. Lasnamäe MyFitness avati alles septembri alguses, ruumid on kenad ja loodan, et trennid ka head. 

Talvehooajal tahan veidi jooksukoormust maha võtta ja rohkem jõule keskenduda. Tahan lihtsalt veidi tugevamaks saada. See ei tähenda, et ma jooksmas üldse ei käi. Ikka, aga vähem. Ning ausalt öeldes on mu külmatalumisvõime veelgi kehvemaks läinud. Ilmselt on selles "süüdi" viimane aasta, kui sain elada soojas kliimas. Oh, kuidas ma üleeile hommikul jooksma minnes Berkeleyd igatsesin...



Kuidas siis MyFitness seni tundunud on? Olen käinud kolmes erinevas trennis, milleks olid traditsiooniline BodyPump, minu jaoks uus Synrgy 360 ja osaliselt tuttav Bosu. BP oli nagu BP ikka. Aga Synrgyst tahan veidi lähemalt kirjutada. 

Synrgy 360 trennis toimub tegevus ühe seadme abil, mis näeb välja selline. 

Allikas
Ühe niisuguse metallist "katusealuse" küljes on terve hulk erinevaid vahendeid ja võimalusi, mille abil saab teha ühe korraliku cross-trainingu, nagu LifeFitnessi kodukas lubab: 

"From our customizable, multi-purpose equipment, built-in storage, accessories and flooring, to our dynamic training resources, Synrgy360 is about more than just working out. Our revolutionary concept provides limitless opportunities to train smarter, better, and more effectively. It’s a full-service training nerve center that can be tailored to serve the broad scope of exerciser goals and facilitate the latest fitness trends."

Samalt lehelt leiab ka hulgaliselt juhendeid koos videotega selle kohta, mida selle masinaga pihta võiks hakata. Olemas on näiteks topispall ja hüppebatuudi taoline vetruv alus, mille vastu seda visata, köied käte treenimiseks, sangpommid, isegi poksikott ja pildil olevad TRX treeningrihmad, millega saab väga palju asju teha. 

Allikas

Trenn algas kerge soojendusega. Harjutusi tehakse ringsüsteemina. Kuna meid oli vähe, vaid neli, siis oli harjutusi ka vähe: plank, topispalli visked vastu põrkealust, kükist üleshüpped TX rihmadega, erinevad kätekõverdused ja kangiga jõutõmme. Iga harjutust tegime 30 sekundit, enne kui järgmise juurde läksime. 

Kindlasti on tegemist väga hea masinaga, aga sellest konkreetsest trennist ei saanud nagu päris kõike kätte, st see ei sundinud ennast ületama või täiega pingutama. Esiteks olid need konkreetsed harjutused suhteliselt lihtsad, nii et oleks võinud kõike vähemalt 45 sekundit teha. Teiseks olid harjutuste vahelised pausid liiga pikad. Oleks kindasti palju rohkem kasu olnud, kui oleksime liikunud kohe ühelt masinalt teisele. Kolmandaks oli treener natuke ebakindel ja kuidagi kartlik... Hästi heatahtlik ja armas, aga oleks tahtnud rohkem sellist "tee nüüd täiega" -motiveerimist. 

Hea on see, et masinal treenimiseks ei pea tingimata rühmatrenni minema, vaid seda saab kasutada igal ajal. Kindlasti teen seda ja proovin ka muid harjutusi, mida sellega teha saab ning teen seda veidi intensiivsemalt. 




Kommentaare ei ole: