neljapäev, 11. juuli 2013

Ragnar!

Tegemist pole mu uue boyfriendiga. Ragnar on jooksusarja nimi, kuhu me oma tiimiga välja läheme. 

Allikas

Tiimiga sellepärast, et tegemist on teatejooksuga. Tiimis on kaheksa inimest, ning läbitav teekond on kokku 120 miili ehk 193 kilomeetrit pikk. See tähendab, et joostakse ööpäev läbi, nii hommikul, päeval kui öösel. Iga tiimi liige jookseb kolm vahetust, keskmiselt 5 miili ehk natuke üle 8 km pikkuse distantsi. Kokku siis umbes 24 km inimese kohta. 

Eelmiste aastate tulemused näitavad, et kiiremad tiimid läbivad maa umbes 14 tunniga, aeglasemad kulutavad 22 tundi. Meie tiim koosneb rohkem pühapäevasörkijatest, nii et rekordeid purustama me ei lähe ja ilmselt jääb meie aeg sinna 20 tunni kanti. Aga peaaegu terve ööpäev jooksmist, lahe! 

Jooks toimub Ragnari-nimelises külas, mis asub Nevada osariigis Sierra Nevada mäestikus Tahoe järve ääres ning krossirajal - ei mingit asfalti! Mõned näited Tahoe järvest ja selle äärsetest radadest: 

Allikas


Allikas



Need, kes parasjagu ei jookse, magavad, grillivad, lobisevad kaasvõistlejatega, kuulavad live-bände, teevad lõket, tšillivad niisama. Öiseks ajaks keeratakse muusika siiski maha, et võistlejad - need, kes parasjagu ei jookse, magada saaks. 

Tõotab tulla lahe reis!



1 kommentaar:

Adam Hunter ütles ...

Welcome aboard the team! No time for complaining about hurt ankles, it's time to run in the dark!!!