pühapäev, 16. veebruar 2014

Turul

Täna pärast jõusaali plaanisin käia turul kala ostmas. Kuna ma pole suurem asi kalaspetsialist ning ei tea, kust kõige paremat kraami võiks saada, helistasin asjatundjale ehk Aserile, kes mu Keskturule suunas. 

Sada aastat pole turul käinud! Milline nostalgia, tõsiselt. Mida kõige turult osta saab - riidehilpudest kapsapirukateni välja. Viimaste lõhn oli eriti magus, aga jätsin need ikkagi sinnapaika. 




Nägin turul ka mõnda soomlast. Vahel teeb mulle nii nalja, kui hellitatud meie armsad põhjanaabrid on. Ülimalt bakterikartlikud, 101 % kõiki hügieeninõudeid järgivad, überpuhtad. Ilmselt minestab meie turul nii mõnigi, nähes, et kalaonu lausa palja käega kala kilekotti pistab. Kui selline asi Soomes toimuks, helistaksid nad ilmselt kohe tarbijakaitse kohale. See on soomlaste väike naljakas kiiks. Imestan, kuidas nad seal turul üldse hakkama saavad :D

Siin aga sellist peenutsemist pole. Ja ausalt öeldes, isegi kui siin on hügieeninõuded veidi nihkes, mind see väga ei hirmuta (loodan, et pärast kala söömist teist juttu ei räägi). Igaljuhul võttis see kalavalik silme eest kirjuks. Ma ise ka ei teadnud, mida osta. Lõpuks valisin välja sellise eluka nagu pollak. Olevat tursa sugulane, ja tursk on ju hea. Eks vaatan, mis taga pihta hakkan. 



Mis kala ja liha hinda puudutab, siis on need küll turul soodsamad kui poes. Lisaks näevad nad märgatavalt paremad välja. Peab turulkäigu paar korda nädalas ette võtma!

Muide, olen juba mõnda aega bataadi fänn olnud. Maitselt on mõnusalt magus, aga võrreldes tavalise kartuliga on selle glükeemiline indeks on palju väiksem. Teisisõnu siis: see ei loksuta veresuhkru taset nii nagu tavaline kartul, kuigi on magusam.

Eile küpsetasin portsu bataate valmis. Täna miksisin kokku päris huvitava hommikusöögi: keetsin valmis kaerahelbepudru, vajutasin paar bataadiviilu kahvliga katki ja segasin kaerahelvestega kokku. Peale banaaniviilud, datlid, pähklid ja kaneel. Nagu magustoit!





Kommentaare ei ole: