esmaspäev, 3. veebruar 2014

Hea uni ja hea söök

Esiteks: ma magasin täna jube hästi! 
Mõtlesin kohe hommikul, miks see nii oli. Vahel tuleb magamamineku ajal lausa hirm peale, et äkki ärkan jälle kell neli ja jäängi üles, ja siis olen järgmisel päeval läbi ja väsinud, ei suuda keskenduda jne. Juba see hirm ise ei lase magada. Eile õhtul voodisse minnes mõtlesin, kuidas ma nooremana nädalavahetuseti ma oma jalga enne kella 10, veel parem, 11, voodist välja ei tõstnud. Meenutasin, kui hea tunne see oli - koolinädalast väsinud, lihtsalt pikutasin, vedelesin, uni oli niiii hea. Mõte sellest oli kuidagi nii lõõgastav. Ei tea, kas sel või mingil muul põhjusel magasin lausa seitse (!) tundi!! Nii hea oli hommikul olla ja on siiani!

Hommik jätkus tavapäraselt jõusaalis. Kujutan ette, et homme annavad mu tagumik ja kõht eriti mõnusalt tunda. Üle pika aja tegin kõhulihasteharjutusi pallil: see harjutus on eriti tõhus! Lisaks muidugi burpeed ja T-kätekõverdused, mis lisaks jalgadele ja kätele mõjuvad eriti hästi ka kerelihastele. 

Pärast jõusaali jooksin läbi postkontorist, kus pidin paar asja ajama. Sattusin päris hämmastava olukorra tunnistajaks. Postkontori klient hakkas teenindajaga täiesti tühja koha pealt õiendama. Inimene oli nii vara hommikul sellist viha täis, et paha oli vaadata. Vaene teenindaja sai lihtsalt niisama pähe. Huvitav, mis on jõudnud uue nädala esimese päeva varajasel hommikul inimese nii tigedaks ajada, et ta peab oma viha nagu s...ämbrist kellegi teise peale välja valama? Kahju, et ta ka teiste päeva ära rikub. 

Täna on aega veidi vabamalt käes. Tegin klientidele selle kuu arved ära, pakkisin viimased asjad lahti ning hakkasin...

... kokkama!

Jep, just nii. Otsustasin vaba aega ära kasutada ja nädalaks toitu valmis teha. Küpsetasin juurikaid, keetsin hunniku pruuni riisi ning tegin valmis ühe mõnusa hummuse. Kui Jawoni kehaanalüüsis käisin, soovitas treener mul taimsetele valkudele natuke rohkem rõhku pöörata. See hummus peaks eesmärki kindlasti täitma. 

Koostisained on sellised: 



Oa-porgandihummus sidrunimahlaga

1 purk valgeid aedube
1 toores porgand
2 küüslauguküünt
2 sl maitsestamata jogurtit
poole sidruni mahl
soola, piprasegu, Cayenne'i pipart

Haki porgand ja küüslauk väikesteks tükkideks. Pane kõik koostisained blenderisse ja lase sel käia, kuni mass ühtlaseks muutub. 



Hummust võib süüa juurikatega, näkileivaga, kasutada dipikastmena jne. Mina määrisin lihtsalt leivale. Päris küüslaugune sai! 



Vaatan, äkki väänan veel päeva jooksul midagi kappi valmis!




Kommentaare ei ole: